Язовир Батак е разположен в Западните Родопи на 4 км от Батак, на 7 км от Ракитово и на 12 км от Велинград и е шестият по големина язовир в България.

Язовирът предлага възможност за риболов целогодишно.

На западният му бряг се намира комплекс Вили Видеви в планинският курорт Цигов чарк, желано място за активна почивка, особено за хора, които обичат риболова.

Изберете най-добрите препоръчани места за риболов на язовир Батак:

Македонски борум
Mястото се казва „Македонски борум“, тъй като преди време в близост до него във водите на язовира е станал нещастен случай с рибар. В негова памет на самия борум има паметна плоча и кандило, които напомнят на всички риболовци да не подценяват водната стихия, особено когато са с лодка навътре в язовира. Рибата, представляваща интерес за риболовеците на това място е най-вече шаранът, но около приличните може да се уловят каракуди, червеноперки и дребен шаран..

Баташки залив
Следващото място, заслужаващо внимание, е залив, който е известен под три имена – „Студенец“, „Св. Георги“ или „Баташки залив“. Тук обикновено се лови шаран на дъно и каракуда.

На това място по бреговата ивица има много и удобни места за лагеруване докато се стигне до самото дъно на залива, което е плитко и огряно от слънчевите лъчи.

 

 

Гористия нос
След Баташкия залив има един горист нос, много удобен за лагеруване. От другата страна на носа има два малки залива и един гол нос, които си заслужават да се опитат като перспективни места за улов на шаран и костур.

Под ски пистата
Местата са равни, удобни и лесно достъпни. Проблемът е, че брегът е гол и без сенник сте обречени на яко слънчево греене. Тук излизат същите видове риба, като каракудата доминира над червеноперката.

Залива на контра-стената
На самия бряг на язовира по посока контра-стената може да се наемат лодки и водни колела. Бреговата ивица на залива на контра-стената е една доста голяма територия, включваща в себе си няколко малки заливчета, с множество удобни места за риболов.

Скалите на “нос Хорн”

Мястото е стръмно, ветровито и скалисто. Има добра дълбочина в близост до брега, с песъчливо, твърдо дъно, – нещо нехарактерно за “Батак”. Излиза костур и червеноперки. Няма как да сбъркате мястото – скали на “Батак” има само там. Според рибарите, излязат ли вълните и вятъра мястото, си е направо един баташки „нос Хорн“.
От тук насетне, следвайки черен път през гората, над язовира, има няколко последователни залива, удобни за бивак и риболов.

Възможностите на риболовците по отношение на избор на подходящи места и методи за риболов са големи. В пределите на язовир Батак има още много красиви и удобни места за риболов като Костандовския залив, Бункера, Дорковския залив, но риболовът тук както при повечето големи водоеми често е капризен. Тук може да се лови костур през цялата година, както и каракуда, червеноперка и шаран.

СВЪРЖИ СЕ С НАС:

В момента не сме на линия, моля оставете съобщение.

Sending

©2020 Комплекс Вили Видеви Всички права запазени

Log in with your credentials

Forgot your details?